Trgovina z zdravimi in ekološkimi izdelki, z vami že od leta 2007.

Nakupovalna košarica je še prazna!

Netestirani na živalih

Nikoli testirano na živalih

Noben izdelek ali njegova sestavina iz asortimana naravnih kozmetičnih znamk, ekoloških čistil ali naravnih osvežilcev niso bili nikoli testirani na živalih.

Ko kupite katerikoli izdelek s področja kozmetike ali čistil, bodite zelo pozorni, če embalaža nosi znak  ali napis, da izdelek ali njegove sestavine niso bile testirane na živalih.
Če izdelek tega nima, ne morete biti prepričani, da ob ustvarjanju izdelka ni prišlo do mučenja živali.
Še posebej večja podjetja pogosto testirajo določene sestavine ali celoten izdelek na živalih, preden ga dajo v prodajo. To delajo zato, da bi ugotovili, kolikšno količino določene snovi (ki je dražeča za kožo ali sluznico) še lahko uporabijo v svoji formuli, da na ljudeh ob uporabi ne bodo opazni škodljivi učinki. Pri testiranju teh snovi na živalih žal ne gre le za nanašanje na kožo, temveč tudi na sluznice. Znani so primeri, ko kuncem v oči kapljajo snovi in opazujejo, kako hitro pride do vnetja in kako hudo je to vnetje.

Ves čas testiranj so živali zaprte v tesnih kletkah, pogosto tudi zvezane ali kako drugače prisiljene v mirovanje med testi in podvržene vsiljenemu ritmu budnosti in spanja, testiranja pa so do njih izredno neprijetna, boleča in kruta. Ko živali več ne potrebujejo za testiranje (torej, ko ima žival že tako poškodovano kožo, oči itd, da testi več niso mogoči), jih ne zdravijo, temveč jim raje dajo smrtno dozo zdravila in končajo njihovo življenje.


Z vsakim nakupom izdelka, ki ni bil testiran na živalih, se kupi en izdelek manj, zaradi katerega so živali trpele. Tako lahko tudi vi pomagate ustaviti trpljenje živali.