Trgovina z zdravimi in ekološkimi izdelki, z vami že od leta 2007.

Nakupovalna košarica je še prazna!

Biopark - Eterično olje ingver, 5ml

Proizvajalec: Biopark Cosmetics

Šifra izdelka: Biopark Cosmetics

Razpoložljivost: Na zalogi

Cena: 8.90 €
Brez DDV: 7.30 €
Količina:

Eterično olje ingver, 5 ml

Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.

Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo korenin ingverja. Je bledo rumene do rumene barve in ima značilen pikanten vonj, ki deluje toplo, nekoliko lesen in z zemeljskim podtonom. Kot začimba se ingver uporablja že tisoče let ker zelo ugodno vpliva na celoten prebavni trakt, uporabljajo ga tudi za pomoč pri vnetjih v telesu, težavah z menstruacijo ali dihali. V aromaterapiji njegov vonj vliva pogum in samozavest, pomaga proti slabosti, kot dodatek masažnemu olju pa pomaga olajšati bolečine v sklepih in mišicah.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: Bergamotka, cedra, nageljnove žbice, koriander, evkaliptus, bosvelija, pelargonija, grenivka, jasmin, brin, limona, limeta, mandarina, neroli, pomaranča, pačuli, vrtnica, sandalovina, ylang ylang.

Zanimivosti: Ingver je trajnica, ki zraste do enega metra visoko, uporabljamo pa njegovo korenino, ki se razvije v značilne gomoljaste odebelitve, s katerimi ga lahko razmnožujemo. Tradicionalno se uporablja tudi kot afrodiziak in proti občutkom tesnobe in depresije. Izvira iz Indije in se tam ter na Kitajskem uporablja že skoraj 5000 let. Razširil se je po Aziji in Evropi in imel v srednjeveških časih izredno visoko ceno. Je prva orientalska začimba, ki se je začela gojiti v Ameriki in se nato uvažala v Evropo

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Lahko povzroči preobčutljivost kože pri nekaterih ljudeh.

Sestava: Zingiber officinale root oil.

Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

ZAKONSKA OPOZORILA

Označevanje snovi:

Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

                              

Piktogrami:            

Opozorilna beseda: NEVARNO

  
Stavki o nevarnosti:
H304 Lahko je usodno pri zaužitju in vstopu v dihalne poti
H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
H411 Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Previdnostni stavki:​
P301+P310 PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika.
P331 Ne izzvati bruhanja.
P102 Hraniti zunaj dosega otrok.
P262 Preprečiti stik z očmi, kožo ali oblačili.
P273 Preprečiti sproščanje v okolje.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z veljavnimi predpisi.
 
Dodatni stavki o nevarnosti:
Ni dodatnih stavkov o nevarnosti. 
 

Napiši mnenje

Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo Odlično

Prosim prepišite varnostno kodo: